Försäljningen av begagnade bilar ökar, och köper du en bil med rätt teknik kan det vara en mycket god affär. Det finns exempel på glidlager som är i princip underhållsfria nu för tiden, vilket gör att servicekostnaderna kan sänkas rejält. 

Det räcker med att kolla på glidlager hos Collycomponents för att inse att tekniken kommit extremt långt. De säljer i princip underhållsfria glidlager som dessutom är smutsresistenta. Att köpa begagnade bilar kan därför vara en mycket klok affär, bilar är verkligen gjorda med finesser idag.

Svenska bilar håller bra kvalitet

Försäljningen av begagnade bilar ökar stadigt. Allt fler har insett att det går att göra en mycket god affär på nya bilar. När det gäller dieselbilar finns det till exempel alldeles nya bilar som har låga miltal, eftersom företag väljer att lämna in dem i och med de nya miljöreglerna som kommer börja gälla. Du kan alltså hitta i princip oanvända tjänstebilar på marknaden just nu.

Det är inte bara den inhemska handeln av begagnade bilar. Utåt sett har även den svenska exporten av begagnade bilar ökat, något som förklaras bland annat av att vi har god kvalitét på bilarna och att kronan just nu är svag:

Ökningen handlar främst om bensindrivna bilar men andelen har gått ned till förmån för dieselbilar som nu ökar kraftigt.

Antalet dieselbilar på export ökade med 63 procent från 2016 till 2017, vilket är 47 procent av alla begagnade bilar som sålts på export under 2017. – mestmotor.se

Det har dessutom kommit att bli lite av en guldgruva för svenska entreprenörer. Vad sägs om Peter Lindholm som gjort sig själv stormrik på handeln av begagnade bilar? Det är inte konstigt att bilarna från Sverige får en automatiskt bra stämpel. De har hög standard, de är billiga just nu och många har underhållsfri teknik.